29 Νοε 2010

αντιγραφή από
http://viotia.blogspot.com/2010/11/small-blues-trap-cybers-22.html

Οι Small Blues Trap στο Cyber's και 22 φωτογραφίες

Το περασμένο Σάββατο πολύ κόσμος βρέθηκε στο live που έδωσαν οι Small Blues Trap στο μπαρ Cybers στη Λιβαδειά. Tο γνωστό συγκρότημα που έχει έδρα τη Μαλεσίνα και το Μαρτίνο ήταν για μια ακόμη φορά εξαιρετικό δίνοντας την ευκαιρία στους μουσικόφιλους να απολαύσουν αυθεντικά blues. Η έλευση των Small Blues Trap στη Λιβαδειά έδωσε επίσης την ευκαιρία στη viotia να συνομιλήσει με τον Παύλο Καραπιπέρη, τη φωνή της μπάντας, ένα  τραγουδοποιό που έχει ήδη ξεχωρίσει σε πανελλήνιο επίπεδο.
Ο Παύλος Καραπιπέρης είναι 31 ετών, κοινωνιολόγος και θεωρεί ότι η ανάγκη «να παίξουν μουσική» ήταν η πρώτη αφορμή για συναντηθεί η τροχιά του με τα άλλα μέλη της μπάντας. «Ο Λευτέρης ο Μπέσιος είναι από τη Μαλεσίνα και ο Παναγιώτης ο Δάρας είναι από το Μαρτίνο», μας λέει και συνεχίζει: «Μόλις συναντηθήκαμε βάλαμε κάτω τα μουσικά μας ακούσματα που όπως είναι φυσικό καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα. Καταλήξαμε, ανταμώσαμε στο μπλουζ. Αυτή είναι η ρίζα, όλα τα άλλα είναι παρακλάδια».
Από το να παίζεις μουσική μέχρι να συνθέτεις blues και μάλιστα να υπάρχουν θετικές κριτικές από τον ειδικευμένο τύπο υπάρχει μια απόσταση. Πώς καλύπτεται; «Στην αρχή παίζαμε διασκευές αλλά αργότερα συνειδητοποιήσαμε ότι θέλουμε να αφήσουμε το δικό μας άρωμα και αρχίσαμε να παίζουμε τα blues με τον δικό μας τρόπο. Στην πορεία βρέθηκε ένα παιδί από τη Λιβαδειά, ο Γιώργος ο Πούλος, ο πρώτος μας ντράμερ, κάναμε κάποια live. Από το 2007 ντράμερ των  Small Blues Trap είναι ο επίσης Λιβαδείτης ο Στάθης ο Ευαγγελίου. Παίζουμε θα έλεγα ημι-επαγγελματικά και φυσικά όλα τα τραγούδια που υπάρχουν στα CD μας είναι δικά μας, ως σύνθεση και ως στίχος».
Υπάρχει ανταπόκριση; Πώς αντιλαμβάνεται ο Παύλος Καραπιπέρης την επιτυχία μια πλευρά που είναι «περίεργη» για τέτοιου είδους μπάντες; «Η επιτυχία είναι μυστήρια έννοια. Κάνουμε αυτό που αγαπάμε, έχουμε το κοινό μας. Κάνουμε 2-3 live  τον μήνα, έχουμε παρουσία στα δισκοπωλεία με το CD Magic Session και φυσικά σε όλο το διαδίκτυο, στους ειδικευμένους ιστότοπους, το amazon, i-tune, youtube κ.λπ.».
Η θεματολογία των τραγουδιών των  Small Blues Trap στην παράδοση των μπλουζ και τους στίχους γράφει συνήθως ο Παύλος Καραπιπέρης. Ποιες είναι οι επιρροές του νεαρού τραγουδοποιού; «Λατρεύω τα ρεμπέτικα. Η δεκαετία του ‘30 μπορεί να παραλληλιστεί με την ταυτόχρονη ανάπτυξη τωn blues. Υπήρξε κάποτε καλό τραγούδι στην Ελλάδα. Εμείς παίζουμε blues και είναι λογικό να έχουμε επιρροές από μεγάλους του χώρου όπως ο Σον Χάους, ο Τζόνσον. Στο Σικάγο ο Μάντι Γουότερς, ο Γουίλι Ντίξον. Στα ευρωπαϊκά ο Τζον Μάγιαλ, ο Αλέξις Χόρνερ, ο Πίτερ Γκριν».
Το live αρχίζει ο Παύλος πρέπει να λάβει τη θέση του. Εμείς ας δούμε ποιοι αποτελούν τους Small Blues TrapΕίναι ο Παύλος Καραπιπέρης  φωνή, φυσαρμόνικα, resonator guitar,ο Παναγιώτης Δάρας  κιθάρες, ο Λευτέρης Μπέσιος  ηλεκτρικό μπάσο και ο Στάθης Ευαγγελίου τύμπανα. Δείτε και το φωτορεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου