5 Ιουλ 2012

SOUTHERNROCK

H νέα δισκογραφική σόλο δημιουργία του bluesman, Παύλου Καραπιπέρη τραγουδιστή, φυσαρμονικίστα αλλά και ιδρυτικού μέλους των Small Blues Trap .
To άλμπουμ φέρει την "ασυνήθιστη" ονομασία "Somethin' Like Blues or Haunted Ballads", μόλις διάβασα τον τίτλο, λέω σίγουρα ο καλλιτέχνης θέλει να πει πολλά και με ιδιαίτερο τρόπο στον ακροατή του.Αν περιμένει κάποιος να ακούσει το γνωστό δωδεκάμετρο blues θα απογοητευτεί.Ενα μοναδικό άλμπουμ με ύφος και μουσικό στύλ αργό, διαφορετικό που ισορροπεί ανάμεσα στην φαντασία και την ονειρική πραγματικότητα .
Από το ξεκίνημα της ακρόασης του άλμπουμ διαπιστώνει κανείς ότι ο χρόνος λειτουργεί σε μια άλλη διάσταση μέσα από τα τραγούδια του Παύλου, μια λυρικά μελαγχολική εικόνα φανερώνεται στο μυαλό σου, μόλις ακούς την απίστευτη φυσαρμόνικα της ποίησης βουτηγμένη στα παλιά βαρέλια γεμάτα αλκοόλ του αμερικάνικου νότου.
Ένα άλμπουμ που παραπέμπει σε ταινία μυστηρίου και σε διαπερνάει από μια ιδιότροπη προσέγγιση του σκοτεινού.Το δημιουργικά νωχελικό πέρα από τα συνηθισμένα blues τραγούδι στο μεγαλείο του. Οι μικρής διάρκειας μπαλάντες που απρόσμενα σε προβληματίζουν με μουσική κινητικότητα παραπέμποντας σε μυστικιστική πλευρά, εκφράζοντας μια άλλη διάσταση που ναι μεν δεν είναι εύκολη στην σύλληψη του μέσου ακροατή, αλλά μαζί με την πάντα βραχνή φωνή του Παύλου προσελκύουν και αγγίζουν την διαφορετικότητα με μοναδικό τρόπο.
Πρωταγωνιστές σε αυτό το άλμπουμ, η steel κιθάρα και η χαρακτηριστική φωνή του Παύλου. Αβίαστα θα το έλεγα ότι αυτή η καλλιτεχνική δημιουργία ίσως κάποιους να κουράσει με την ιδιότυπη "μονοτονία' της, αλλά είναι ρεαλιστικά πρωτότυπη και μπορεί κάλλιστα να γίνει και ένα υπέροχο soundtrack . Αυτό ίσως, που θα έπρεπε να επαναπροσδιορίσει ο δημιουργός θα ήταν η ενορχήστρωση σε κάποια τραγούδια.
Να αναφέρουμε ότι η παραγωγή και η εγγραφή του δίσκου έγινε σε home studio και με μεγάλη επιτυχία. Το εξώφυλλό είναι ζωγραφικός πίνακας του Σωτήρη Kουρούτη και πλήρως αντιπροσωπευτικός του περιεχομένου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μουσικά όργανα ,από την κιθάρα και τα κρουστά ως την φυσαρμόνικα και το μπάσο όπως και τα λόγια, είναι από τον Π.Καραπιπέρη.
Σάββας Συνοδινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου