5 Ιουλ 2012

JAZZ BLUES ROCK

Το “ Somethin’ Like Blues or Haunted Ballads” είναι το δεύτερο προσωπικό album του Παύλου Καραπιπέρη, τραγουδιστή και αρμονικίστα του συγκροτήματος Small Blues Trap, μετά το “Fifteen Raindrops In An Ocean Of Blues Tales” του 2009. Μια Underground παραγωγή που δίνει το στίγμα της ξεκινώντας με το “ Light To The Darkest Train ”.
Τυποποιώντας τα blues με ένα μουσικό κρεσέντο και αναδύοντας μια δυνατή μυρωδιά Νότιου ήχου και υγρασίας νομίζεις ότι κινείσαι ανάμεσα σε καλαμιώνες και απέραντες φυτείες σταχυολογώντας τις πολυτιμότερες νότες του πενταγράμμου.
Για τους μυημένους αυτό το blues αποτελεί ένα είδος μυσταγωγίας που οδηγεί από το απόλυτο μαρτύριο στη λύτρωση κάτι που έρχεται μέσα από το “ The Elf ’ s Fountain ” .
Το “ You Expect Me To Do the Right Thing ” ισοδυναμεί με μια ατέρμονη και συνάμα ιδεατή κατάσταση διαχωρισμού των συναισθημάτων όπως και στο “ Through the Keyhole ” .
Στο “ Try Another Time ” η άμορφη επανάληψη της δεύτερης κιθάρας (τουλάχιστον στην εισαγωγή) μας δίνει την εντύπωση πως όλα σε αυτό τον κόσμο είναι απλά για να ταιριάζουνε και να δένουν μεταξύ τους.
Μια χαρισματική σύνθεση που εμένα τουλάχιστον μου φέρνει στο μυαλό συνθέσεις του εμβληματικού Ennio Morricone είναι το “ The Hawk of The Night ” ενώ το “ Big Fake Smiles ” εγώ θα το χαρακτήριζα ως ένα psychedelic blues sound .
Στο ίδιο μοτίβο και με όμορφα φωνητικά καλύπτεται το “ In Your Sweet Red Garden ” . Τέλος το “ Think Way Back ” και το “ His Own Circus ” έρχονται να συμπληρώσουν το ένα το άλλο.
Σε γενικές γραμμές πάντως το νέο αυτό προσωπικό άλμπουμ του Παύλου Καραπιπέρη είναι ακόμα πιο «φιλοσοφημένο μουσικά» και ταυτόχρονα πιο «δύσκολο» για τα μη εκπαιδευμένα αυτιά.
Ευθύμης Παράς
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου